Harap semua yang membaca boleh buat lebih dari aku. Sebab aku ni memang kategori slow. bonus downline aku pernah lebih tinggi dari bonus aku sendiri. sebab dalam mymode ni pendapatan bukan dalam bentuk piramid. saper aktif, income dia lebih. tak kiralah ngko upline ker ngko downline ker.

Jangan terkesan dengan perlekeh orang kiri kanan ni. Kita takde duit bukan dia yang beri beras kat kita pun. Semangat kena kuat.

Jangan target nak cepat kaya dalam mymode. biler korang fikir macam tu, biler dapat bonus 30-40 ringgit mulalah ngko putus asa. Fikir, mana lebih baik. Buat seminggu dapat RM1,000 lepas tuh takde, atau dapat RM50 setiap minggu, sampai ngko tua?!

Dalam mymode pendapatan kita konsisten. sebab agent semua akan tetap beli prepaid untuk kegunaan sendiri. Jadi income pun maintain. memula maintain 20-30 ringgit seminggu. Pas tuh downline makin ramai. Bonus kita maintain 50-70 seminggu pulak. lama-lama?
Dalam mymode kita adalah bos kepada diri kita sendiri. bekerja ikut kemahuan sendiri. tiada desakan dan paksaan orang lain.pikir “aku join dah lambat.. semua orang dah join mymode aku nak taja siapa lagik?” Silap!! kita ada lebih kurang 15juta pengguna prepaid di malaysia. Sedangkan total agent mymode sekarang baru dalam lingkungan 160,000 orang.
Peluang masih bapak luasnya. Remaja sekolah sekarang lagi 2,3 tahun akan meningkat dewasa. Dan jagi prospek kita juga tu. Peningkatan pengguna internet dan prepaid handphone kalau ikut trend dari tahun 2002 menigkat hampir 1 ke 2 juta orang setiap tahun.
Income boleh diwarisi. Boleh pas simcard kat anak kita jer. “Nak… ni sim card 5-Star CM abah. Jaga elok-elok. tetiap bulan RM16,000 masuk dalam tuh.”
Letakkan target setahun untuk anda buat betul-betul Mymode ni. Selepas setahun tengok hasilnya. sebelum tuh, jangan kisahkan sangat. Bukannya anda perlu berhenti kerja untuk buat mender nih. Tengok dalam masa setahun yang mana lebih tinggi. Income dari gaji bulanan anda atau income dari bonus mymode anda.
Fuh………..panjangnyer aku tulis… ader orang baca ker nih? ahaks!!

4 Respons to “Pendapatan tambahan”

  1. SlashBoyz Says:

    Ada yang baca, aku laaa tapi leh caya ker??

  2. ilhamakasyah Says:

    hahhaa… knp xnk caya lak???
    selagi ader usaha pasti kita berjaya lah…
    ingat nie. maksud sebenar D.U.I.T

    D = doa
    U = usaha
    I = istiqamah(berterusan)
    T = tawakal

  3. shimah Says:

    boleh percaye ke ilham??
    ko dh try?

  4. ilhamakasyah Says:

    yup… aku tgh menceburi dgn lbh serius n lebih focus coz member aku dah berjaya jadi aku pun nk berjaya gak…
    mula2 mmg pelahan lah coz untung sedikit tp kita kena berusaha lah skt…
    Program nie bkn progam yg kita ddk umah duit masuk jer…
    tp kena ader usaha yang berterusan lah…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s